Przejdź do treści
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE

ZASADY BEZPIECZEŃSTWA - COVID-19

Procedury bezpieczeństwa w stanie zagrożenia epidemiologicznego koronawirusa SARS-CoV-2 wywołującego chorobę COVID-19.

 

Drodzy klienci dbając o Wasze i Nasze zdrowie zdecydowaliśmy o zminimalizowaniu ryzyka zarażenia koronawirusem i zdecydowaliśmy o zamknięciu naszego sklepu firmowego do odwołania.

 Jednocześnie informujemy, iż zmieniliśmy kilka zasad zamówień oraz jeszcze bardziej zaostrzyliśmy zasady bezpieczeństwa:

  • Zamknięcie sklepu i ograniczenie obsługi bezpośredniej klientów w tym konsultacje pomiarowe i dietetyczne
  • Ograniczenie płatności - tylko on-line (wstrzymanie płatności gotówką oraz kartą u kuriera)
  • Kurierzy będą wyposażeni w rękawiczki, maseczki ochronne oraz środki do dezynfekcji (po każdej trasie auto będzie dezynfekowane a kierowca będzie zmieniał odzież)
  • Dostawy będą odbywać się pod drzwi bez kontaktu z klientem (w przypadku wymuszonego kontaktu z klientem będzie zachowana granica odległości pow. 1 m)
  • Dostawy hurtowe towarów zostały ograniczone do kilku firm aby zminimalizować ryzyko i będą odbywały się w wyznaczonej strefie brudnej przez pracownika wyposażonego w maskę, rękawiczki oraz płyn dezynfekujący
  • Zaostrzone zostały procedury bezpieczeństwa pracowników cateringu dietetycznego wg dodatkowej instrukcji dostępnej na naszej stronie

 Mamy nadzieję, iż wygodne dostawy do domu waszego ulubionego cateringu ograniczą Państwa wyjścia z domu i zapewnią większe bezpieczeństwo Państwu i Państwa rodzinie.

#ZOSTANWDOMU

Jednocześnie będziemy na bieżąco śledzić zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministerstwa Zdrowia aby dostosować się do zaleceń.

Ochrona pracowników cateringu dietetycznego – wprowadzone zasady bezpieczeństwa


Podjęte działania dla pracowników MasterDiet catering dietetyczny:

  1. Zaostrzone zasad mycia, dezynfekcji rąk oraz zmiany odzieży roboczej.
  2. Stworzenie listy pracowników wraz z ich aktualnym adresem zamieszkania, numerem telefonu oraz informacją o sposobie podróży. Dla zaostrzenia zasad bezpieczeństwa pracownicy dojeżdżają tylko autami prywatnymi i dezynfekują je.
  3. Na wyposażeniu firmy został zakupiony termometr zbliżeniowy i dwa razy dziennie spisywana jest temperatura pracowników. W przypadku podwyższonej temperatury, gorszego samopoczucia lub  przeziębienia – pracownik odsyłany jest natychmiast do domu.
  4. Każdy pracownik jest zobowiązany natychmiast  telefonicznie poinformować pracodawcę o podejrzeniu zakażenia osoby z jej otoczenia, a następnie odizolować się od firmy na okres min. 14 dni.
  5. Każdy pracownik zobowiązany jest pracować w rękawiczkach, i w miarę możliwości w maseczkach ochronnych.
  6. Pracownicy nieprodukcyjni - dietetycy, obsługa klienta, socialmedia - pracują zdalnie.
  7. Pracownicy zostali poproszeni o ograniczenie kontaktów poza pracą i zastosowanie się do zaleceń służb o kontakty wyłącznie w celach wyższej konieczności, czyli praca i ewentualne zakupy (nasi pracownicy aby nie wychodzić do sklepu mogą zaopatrywać się indywidulanie u naszych dostawców) 

Żadne odstępstwa od zasad bezpieczeństwa nie będą tolerowane!!
 

Zespół Cateringu Dietetycznego MasterDiet